Konferencija Ekobit DevArena 2007

Konferencija Ekobit DevArena 2007 održana je u Zagrebu, 16. oktobra 2007. godine, u hotelu International. Sadržaj konferencije bio je podijeljen u dva treka. Jedan trek je namijenjen developerima, dok je drugi trek bio usmjeren biznis sektoru. Predavanja su uglavnom držali zaposleni u firmi Ekobit, koja je Microsoft Gold Certified partner, te Microsoft Microsoft Visual Studio Industry Partner (VSIP) Alliance Member.

Zahvaljujući upravi firme u kojoj radim, imao sam mogućnost prisustvovati ovoj konferenciji. Ono što je obično slučaj kod ovakvih konferencija je da se veoma teško odlučiti šta pratiti i koja predavanja slušati. Sve teme su bile jako interesantne, ali se mora napraviti izbor. Na kraju sam cijeli dan šetao od jedne do druge  sale, pošto sam odabrao teme iz oba treka. Nema potrebe napominjati da su svi predavači dali svoj maksimum, te da su teme dobro odabrane.

Kompletan sadržaj konferencije može se vidjeti na web sajtu organizatora www.ekobit.hr, a ja ću samo navesti predavanja koja sam pratio:

  • Formula za kvalitetan razvoj softwarea: SUM(patterns + refactoring) x unit testing (predavači: Maro Marčinko i Ivan Kardum)

  • WCF (Windows Communication Foundation) u praksi (predavači: Dalibor Čarapić, Renato Železnjak)

  • SharePoint automation support: SharePoint Workflow & SharePoint Events (predavači: Saša Tomičić, Zoran Šantek)

  • Nova generacija podatkovnog programiranja: konačno objekti (predavač: Martin Kralj)

  • Outlook 2007 Add-In - od wizarda do proizvoda u pet koraka (predavač: Saša Tomičić)