TechNet dan 2009, Sarajevo, BiH

KeynoteWin7Troy2009_320_edge[1] Već sam na blogu pominjao TechNet dan. Tradicionalni jednodnevni IT pro skup u Bosni i Hercegovini TechNet dan održan je u Sarajevu, 1.12.2009. Tema ovogodišnjeg skupa je Nova Efikasnost. Predstavljeni su i novi proizvodi Windows 7, Windows Server 2008 R2, Exchange Server 2010, SharePoint Server 2010 i njihove mogućnosti, koje će olakšati rad administratorima i IT profesionalcima. Sve prezentacije su snimljene i mogu se pogledati online na sajtu TechNet Edge, odakle se mogu i downloadovati za gledanje offline (u više formata - WMV, WMA, MP4, Zune):

Keynote - Nova Efikasnost; Windows 7 (Troy Zaboukos, Microsoft)

Keynote na TechNet danu 2009 održao je Troy Zaboukos – Windows Client Lead za CEE. Tokom keynote-a predstavljen je koncept Nove Efikasnosti (The New Efficiency: With Less, Do More) a nakon toga su predstavljene neke mogućnosti operativnog sistema Windows 7.

Windows Server 2008 R2 (Mirad Maglić, Microsoft BiH)

Mirad Maglić, Technology Strategist u Microsoft BiH predstavlja nove funkcije u Windows Server 2008 R2 - virtuelizacija, performanse i skalabilnost, upravljanje te prednosti koje se postižu kombinovanjem Windows Server 2008 R2 sa Windows 7.

Exchange Server 2010 (Damir Dizdarević, MVP, Logosoft)

Microsoft MVP Damir Dizdarević opisuje novosti koje donosi nova verzija Exchange Servera, deployment, koegzistenciju sa prethodnom verzijom i načine migracije sa Exchange Servera 2007 na Exchange Server 2010. Damir Dizdarević je Microsoft MVP, community lead za BiH i piše blog na adresi http://www.mscommunity.ba/blogs/ddamir

SharePoint Server 2010 (Dragan Panjkov, Microsoft BiH)

imao sam čast da pričam o novim mogućnostima SharePoint platforme. SharePoint 2010 je platforma za poslovnu kolaboraciju za interanet, ekstranet i web. Predstavljene su osnovne funkcionalnosti platforme, te opisani načini na koji platformu mogu koristiti zaposlenici, administratori i programeri.

http://weblogs.asp.net/draganpanjkov crossposted with http://www.dragan-panjkov.com