Prateci resursi za ASP.NET MVC 2 prezentacije odrzane u Bijeljini i Banja Luci

Prethodna dva četvrtka održao sam prezentacije o ASP.NET MVC 2 na sastancima dvije INETA user grupe u BiH – u Bijeljini i Banja Luci. U ovom postu ću napomenuti neke resurse vezane za ASP.NET MVC 2.0 koje sam pominjao na samim prezentacijama.

Visual Studio 2010 Training Kit  sadrži prezentacije, labove i demoe za tehnologije uključene u Visual Studio 2010 i .NET Framework 4, pa time i ASP.NET MVC 2.0. PowerPoint prezentacija koju sam koristio u Bijeljini dio je ovog Training Kita. Pored toga, na sajtu Channel9 objavljen je i kompletan kurs (skup video tutorijala) istog sadržaja.

Phil Haack, vođa ASP.NET MVC tima u blog postu je opisao novosti u najnovijoj RC2 verziji ASP.NET MVC 2, te linkove za download MVC 2.0 frameworka i release notes-a. Na stranicama Code Magazin-a objavljen je i članak koji opisuje novosti u ASP.NET MVC 2 čiji je autor Jeffrey Palermo.

Na blogu Scott Guthrie-a nalazi se dosta postova vezanih za ASP.NET MVC Framework. Izdvajam blog post koji sadrži linkove na snimke njegovih prezentacija sa primjerima, za ASP.NET 4, ASP.NET MVC i Silverlight 4. Pored ovog, tu je i blog post koji opisuje prvi preview ASP.NET MVC 2 i nove mogućnosti iz jula 2009 (iako se u međuvremenu framework mijenjao, osnovni koncepti još uvijek važe).

 IMG_0397

U Banja Luci je tema prezentacije bila “Novosti u ASP.NET MVC 2”. Stephen Walther, član ASP.NET tima je prezentovao sličnu prezentaciju na konferenciji PDC 2009. Na raspolaganju je video snimak te prezentacije, prezentacija i primjeri koje je Stephen koristio. Primjeri su bazirani na beta verziji ASP.NET MVC 2.

Jedno od pitanja u Banja Luci je bilo vezano za lokalizaciju poruka o greškama koje se javljaju tokom validacije. MVP iz Belgije Maarten Balliauw, na blogu je opisao jedan od načina za realizaciju lokalizacije.

Fotografije sa sastanka u Banja Luci objavljene su u foto albumu na adresi http://cid-14d8857e6a96da2d.skydrive.live.com/self.aspx/InetaUGBanjaLuka-250110.

[You can also follow me on twitter @panjkov if you are interested in what I have to say (or share) in 140 characters :) or read my blog at www.dragan-panjkov.com (mirorred with http://weblogs.asp.net/draganpanjkov)]