Prezentacije na septembarskim sastancima user grupa

Poslije pauze u avgustu, u septembru su ponovo održani redovni sastanci MSCommunity BiH i INETA User grupa u Banja Luci, Sarajevu, Bijeljini i Bihaću. Prisustvovao sam svim sastancima, izuzev sarajevskog (jer se datum sastanka poklopio sa sastankom u Bijeljini na kome sam držao dvije prezentacije). Na sastancima u Bihaću, Bijeljini i Banja Luci sam održao prezentacije o Internet Exploreru, WebMatrix-u, te novostima za programere.

U Bihaću sam napravio nekoliko fotografija rijeke Une koje možete pogledati u ovoj galeriji na SkyDrive-u. Evo i nekoliko fotografija sa sastanka.

Kliknite na fotografiju da biste pregledali cijelu galeriju

Internet Explorer Overview For Developers

Ovu temu sam prezentovao na sastancima u Banja Luci i Bijeljini. Prezentacija je obuhvatila novosti koje Internet Explorer 9 donosi web developerima – brži rad i hardversku akceleraciju sa novim JavaScript engine-om; čist interfejs i integraciju sajtova u Windows 7 OS; podršku za standarde i interoperabilnost. Demonstracija novih mogućnosti browsera nalaze se na IE Test Drive sajtu (za programere), dok je sajt “Ljepota weba” krcat prikazima stvarnih sajtova koji na različite načine koriste novosti u IE9.

Prezentacija: Web Camps Training Kit (IE9)

Getting Started with Microsoft WebMatrix

U kratkoj prezentaciji u Bijeljini prikazao sam osnovne mogućnosti besplatnog alata WebMatrix, namijenjenog svima koji žele da brzo i efikasno kreiraju web sajtove korištenjem ASP.NET ili PHP tehnologije, ili čak na osnovu nekog od Open Source web softvera iz Microsoft Galerije Web Aplikacija. Iako je planirano da ovu prezentaciju održim i u Banja Luci, nisam je održao zbog ograničenog vremena koje smo iali na raspolaganju za sastanak, pa se nadam da ću to ipak uraditi nekom drugom prilikom. Ukoliko želite saznati više o ovom alatu, posjetite zvanični sajt Microsoft Web Matrix.

Prezentacija: Joe Stagner – Blog

Microsoft - New stuff for developers (ljeto 2010)

U Bihaću sam pored pozdravne riječi za prvi “pravi” sastanak i uvoda o user grupama, održao i prezentaciju o novim stvarima za programere, pri čemu sam - iako sam u prvi mah to mislio uraditi bez slajdova – iskoristio prezentaciju Joe Stagnera. Kako je sve to izgledalo, možete vidjeti na Bahrinom blogu (uz napomenu da sam ipak prešao nešto manje od 900km u tri dana – 550 do Bihaća i još tristotinjak do Sarajeva), a imali smo i media coverage na portalu MojUSK.