Office 365 sada je dostupan poslovnim korisnicima u Bosni i Hercegovini

Od petka, 12.jula 2013. Office 365 za poslovne korisnike (Office 365 for Business) dostupan je i korisnicima u Bosni i Hercegovini. Zvanična objava: Blog Office 365 for Business

Korisnici u BiH mogu se prijaviti za besplatno probno korištenje skupa usluga iz Office 365 paketa u trajanju od 120 dana, tako što će se prijaviti na stranici office.microsoft.com/. Da bi trial trajao 120 dana, u meniju "Choose your billing country/region" potrebno je odabrati Bosnia and Herzegovina, kao na slici.

Office 365 Trial

Na raspolaganju su nam trenutno tri pretplate za poslovne korisnike na koje se možemo pretplatiti:  1. Office 365 Small Business Premium (do 25 licenci)  2. Office 365 Midsize Business ( do 300 licenci)  3. Office 365 Enterprise E3 (neograničen broj licenci).

U svim ovim paketima pored prilagođenog paketa Online usluga, uključena je i pretplata na određene alate iz Office paketa (Word, Excel, PowerPoint...), koje svaki od licenciranih korisnika može da instalira na maksimalno 5 računara (u jednom trenutku je dozvoljeno da koristi samo jednu instancu instaliranih alata) kao i Office aplikacije za mobilne platforme - Windows Phone i iPhone. Usluge nisu jednake u svim paketima. Na primjer, ako želite probati SharePoint Online Intranet, ova usluga je uključena u Midsize i Enterprise E3 pretplate.

Još jednom, web adresa za prijavu je office.microsoft.com/.