Iskoristite Office 365 za vaš web sajt – najava predavanja

Slajdovi za predavanje su objavljeni na SlideShare**
http://www.slideshare.net/panjkov/iskoristite-office-365-za-va-web-sajtmscommunity-conference-2014

U organizaciji MSCommunity zajednice u BiH, i ove godine se održava MSCommunity konferencija. Ovo je treće izdanje konferencije, pa mislim da se slobodno može reći da je MSCommunity tradicionalno dio jesenjeg kalendara tehničkih konferencija u BiH. Ove godine se konferencija održava 19.9. u hotelu Sarajevo u Sarajevu, a program konferencije možete pronaći na http://konferencija.mscommunity.ba.

Najveći teret organizacije podnijeli su Damir Dizdarević i Enis Šahinović – od prikupljanja prijava predavača, izbora predavanja, organizacije i logistike, a ove godine u programu je 21 predavanje u tri tehničke cjeline.

Moje predavanje je u programu namijenjenom programerima, a sam sadržaj predavanja namijenjen je svima koji žele da se upoznaju sa Public Web Site funkcionalnosti u Office 365. Na programu sam odmah poslije ručka (u 13:30) pa vas pozivam da mi se pridružite na predavanju. Vidimo se u Hotelu Sarajevo!

Iskoristite Office 365 za vaš web sajt

Uz Exchange, Lync i SharePoint funkcionalnosti, svaka Office 365 pretplata sadrži i tzv. Public Facing web sajt. Iako je taj sajt baziran na SharePoint-u, on sadrži specifičan skup funkcionalnosti koje ga čine drugačijim u poređenju sa klasičnim SharePoint Web Content Management sajtovima. U ovom predavanju ćemo objasniti i na primjerima pokazati kako konfigurisati Office 365 Public Facing site kao web sajt vaše organizacije. Predavanje sadrži tri osnovne cjeline: konfigurisanje, branding i administraciju.